Radio Netherlands Worldwide

SSO Login

meer inlog mogelijkheden:

Close
  • Facebook
  • Flickr
  • Twitter
  • Google
  • LinkedIn
Home
Donderdag 27 november rnw.nl
 

Let op: dit is een archiefpagina - Klik hier voor de huidige site van RNW

afbeelding van Diana Steenbergen
Map
Warschau, Polen
Warschau, Polen

Poledwiczka wieprzowa w sosie kurkowym/ Varkenshaas met cantharellenroomsaus

Gepubliceerd op : 26 juli 2010 - 8:00 am | door Diana Steenbergen (Foto: Fred Vloo)
Lees meer over:

De Polen gebruiken vaak paddenstoelen in hun keuken. Heerlijk bij voorbeeld de varkenshaas. Onze Poolse kok Marga Groeneveld maakt vandaag  varkenshaas met cantharellenroomsaus.

Bekijk hier de video

Het recept
Poledwiczka wieprzowa w sosie kurkowym/ Varkenshaas met cantharellenroomsaus

Ingrediënten (4 prsonen):
·    600 gr varkenshaas
·    peper
·    zout
·    50 gram roomboter
·    2 sjalotjes
·    200 gr cantharellen
·    500 gr koksroom
Bereiding:

·    Je kunt de varkenshaas heel laten of in blokjes snijden.
·    Strooi er peper en zout over. Bak ze mooi bruin in de boter en de olie.
·    Snipper de sjalotjes fijn
·    Haal het vlees uit de pan en bak nu in dezelfde pan de sjalotjes aan en voeg de cantharellen toe.
·    Laat die gaar worden, voeg de koksroom toe en laat het even opwarmen en eventueel wat inkoken.
·    Doe het vlees weer in de pan en laat alles nog ongeveer 5 minuten sudderen.

Luister hier hoe de Poolse varkenshaas wordt bereid

Magda Groeneveld is getrouwd met een Nederlander en samen runnen ze restaurant Groot Agelo.

-Hoe lang bent u al in Nederland? Vijfenhalf jaar geleden kwam ik naar Nederland en ging ik werken in een restaurant. Mijn man werkte daar ook in de keuken als kok en ik was zijn assistent. Na verloop van tijd sloeg de vlam in de pan..haha..
-Wat viel u het meest op toen u naar Nederland kwam? Ik dacht dat er veel meer windmolens stonden! Maar ik vond Nederland een heel mooi landschap hebben, vooral Twente. Oh ja en het brood was zo zacht! In Polen heb je alleen maar van dat keiharde zuurdesembrood.
-Wat vindt u van de Nederlandse keuken? De pannenkoek vond ik heel apart! Wij kennen meer een soort pannenkoek met vulling, maar ik kreeg er hier één waar het gehakt en champignons al verwerkt waren in de pannenkoek…Kant en klaar maaltijden hebben we ook niet in Polen. We maken alles zelf: vlees, paneermeel etc.
-Wat karakteriseert de Poolse keuken? In Polen worden veel paddestoelen gegeten, gemarineerd in azijn bijvoorbeeld. En rauwkost en knoedels, zoals de Duitsers.
-Wat vindt u het lekkerste Nederlandse eten? Krentenbrood! Dat hebben we in Polen niet en moet ik altijd voor m’n familie meenemen!

 

  • © Foto: Fred Vloo - www.rnw.nl/nederlands/dossier/vakantie
  • © Foto: Fred Vloo - www.rnw.nl/nederlands/dossier/vakantie

Reacties en discussie

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Aanbevolen video's

Tegenstanders wietpas aan winnende hand
De wietpas die het kabinet op 1 mei invoerde in de zuidelijke provincies...
Gevangen in het verkeerde lichaam
Geboren worden in het lichaam van een meisje terwijl je eigenlijk een...
Vietnam trekt steeds meer buitenlandse investeerders
De meeste landen in Azië die in naam communistisch zijn, vertonen...